Verslag bewonersavond Kei | koop, 2 juli

Op 2 juli hielden we een bewonersavond voor de bewoners van de koopwoningen aan De Kei. Op deze avond stelden we onszelf voor, vertelden we over het Wijkbedrijf en vertelden we over de aanstaande groot onderhoudswerkzaamheden in de huurwoningen van De Kei.

Wijkbedrijf

Het Wijkbedrijf bestaat uit bewoners, een winkel en het bedrijf. Het richt zich op de woningen die opgeknapt worden, de omgeving die verbeterd gaat worden en de sociale binding in de hele wijk. Met als doel energie besparen, comfort verhogen, kosten besparen en banen realiseren.

Groot onderhoud in de huurwoningen en mogelijkheden voor kopers

De eerste zichtbare stap van het Wijkbedrijf is het groot onderhoud aan de huurwoningen. Isolatie en energiebesparing zijn daarbij de sleutelwoorden. Ook voor kopers bestaat de mogelijkheid mee te doen in de energetische aanpak. We werken daarvoor samen met Waifer. Waifer biedt verschillende isolatiemogelijkheden aan, waarbij de financiering bijvoorbeeld via uw energierekening loopt. U hoeft dus niet vooraf een investering te doen.

De maatregelen en mogelijkheden worden op dit moment uitgewerkt en besproken met een klankbordgroep van bewoners. Begin oktober komen we met het plan bij alle bewoners terug.

Planning werkzaamheden huurwoningen

De werkzaamheden in de huurwoningen beginnen in november 2013 en zullen doorlopen tot en met oktober2014. Voordat de werkzaamheden beginnen komen we natuurlijk bij de bewoners langs om de werkzaamheden en de planning met hen door te nemen.