Veelgestelde vragen in De Kei laagbouw

Tijdens de bewonersavonden, in de modelwoning en via de keuzeformulieren voor keukens en tegels hebben we veel vragen bewoners gekregen.
De meest gestelde vragen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Kan ik een verhoogd toilet krijgen?
Ja, dat kan. Dit geldt als geriefsverbetering en kost € 1,65 per maand. We bespreken met WoonFriesland of bewoners het bedrag ook in één keer mogen voldoen. Als u nu al een verhoogd toilet heeft, krijgt u dat ook terug.

Kan het keukenblok ook een stukje verder van het raam komen, of juist dichterbij het raam?
Ja, dat kan. U moet rekening houden met het tegelwerk, de opstelplaats van het fornuis en het zelf aanhelen van eventuele ruimte in de vloerafwerking die ontstaat. Dit kunt u aangeven aan de uitvoerder. Hij kijkt wat de mogelijkheden zijn.

Ik wil graag de muur tussen de keuken en de gang eruit. Kan dat?
Ja dat kan. Dit geldt als een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening). U kunt dit aangeven bij de uitvoerder. Hij kan uw wensen met u doorspreken en u een aanbieding doen. U kunt dan zeggen of u dat wilt laten uitvoeren. Vervolgens vragen we WoonFriesland om toestemming en als zij akkoord gaan, kan het uitgevoerd worden.

Krijgen we een andere radiator in de woonkamer?
Een nieuwe radiator zit niet in onze opdracht, maar u kunt wel een nieuwe radiator als ZAV aanschaffen. De kosten bedragen ca €600,-. U kunt met de uitvoerder de mogelijkheden bespreken.

Wordt er ook iets gedaan aan de CV-leidingen?
Leidingen worden gecontroleerd en alleen als er sprake is van (dreigende) lekkage worden ze vervangen.

Wordt er ook iets gedaan aan de tuinen?
Het is erg nat.
Dit is helaas geen onderdeel van onze opdracht. De gemeente heeft erkend dat Bilgaard op plekken nat is. Dit heeft verschillende oorzaken die niet heel eenvoudig zijn op te lossen. Het komt door ligging, grondwaterstand, grondsamenstelling met zware klei, grote hoeveelheden verhard oppervlak en bebouwing en verdichte grond door het intensieve bouwverkeer ooit. De enige haalbare verbetering vooralsnog is een ander type openbaar groen dat meer water opneemt, zoals permacultuur/stadstuinen. De mogelijkheden daarvoor bespreken we momenteel met de gemeente.